Cupping therapie

Samen met Tuina massage, acupunctuur en kruiden, maakt cupping therapie deel uit van de traditionele lichaamswerken en fysiotherapie van de Chinese Geneeskunde. Geschriften uit 28 na. Christus en een traditioneel gezegde beweren dat acupunctuur en cupping, meer dan de helft van de kwalen genezen.

Cupping wordt toegepast op de acupunctuur punten. Volgens de Chinese geneeskunde stimuleert cupping de bloedcirculatie en heft het blokkades van Qi en bloed op. Ook verhindert cupping dat ziekteverwekkende invloeden van buitenaf grip krijgen op iemand met een verzwakte lichamelijke gesteldheid. Een verzwakte lichamelijke gesteldheid is vaak het resultaat van een verzwakt “energieniveau”, wat staat voor essentiële vitale levensenergie. Dit kan vervolgens leiden tot een verzwakt immuunsysteem. 

De behandeling heft de stagnatie (blokkades van Qi en in het bloed) op, waardoor afvalstoffen naar de oppervlakte worden getrokken en het lichaam zich hier gemakkelijker kan van ontdoen. Na de cupping behandeling zijn op de plekken waar de bollen vast zaten rode en/of diep paarse plekken te zien. Dit is normaal. De plekken verdwijnen na een paar dagen. De behandeling doet geen pijn, maar het kan wel ongemakkelijk voelen door de samengetrokken huid. Hoe meer donker paarse plekken, hoe meer stagnaties er zijn losgemaakt.

Kom naar Yi Xiao Tang 一笑堂 voor een professionele cupping behandeling. 

Aanmelden Aanmelden