Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van een behandelmethode in de traditionele Chinese Geneeswijze. 

De werking van de acupunctuur berust op het volgende: in ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen (vergelijkbaar met lucht of het Internet, u kunt het niet zien met uw ogen) waarlangs de energieën Yin en Yang lopen. Deze twee tegengestelde Yin en Yangkrachten, lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Die onzichtbare banen noemen we meridianen en horen elk bij een orgaan.
Alle banen bij elkaar vormen een energienetwerk, zoals het Internet, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact, direct of indirect, met een orgaan of met een bepaalde functie. Ben je niet ‘gezond’, dan kan de acupuncturist met behulp van naalden bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren.

Bij Acupunctuur Yi Xiao Tang in Den Helder kunt u terecht voor acupunctuurbehandelingen, waardoor klachten verhopen worden en uw lichaam weer in balans komt. U hoeft geen verwijsbriefje van uw huisarts mee te nemen. Mogelijk wordt uw acupunctuurbehandeling gedeeltelijk vergoed door uw aanvullende zorgverzekering.

Aanmelden Aanmelden